Appel Kruimel
Appel Kruimel
Ingrediënten:
500 gr Appel Kruimel mix
250 gr ongezouten (room)boter
snufje zout
4 harde zachtzure appels
50gr gewelde rozijnen (optioneel)
50gr ongezouten noten (optioneel)
2 tl kaneel
2 eetlepels suiker
Bereidingswijze:
Meng de boter, voeg de zout toe naar smaak. Voeg de Appel Kruimel mix toe en meng dit tot het gewenste kruimelige deeg.
Bij langer mengen wordt het deeg minder kruimelig.
Schil de appels en snijd de appels in blokjes van ongeveer 2cm. Meng in een kom de appelblokjes en de rozijnen met de kaneel en suiker.
Vet een ovenschaal van ongeveer 20x20cm in, of bekleed met bakpapier.
Stort het appelmengsel in de overschaal en verdeel het kruimeldeeg erover. Zorg dat appels goed bedekt zijn.
Bak het geheel af op 180graden tot het deeg goudbruin kleurt (+/- 30-35min).
Laat de appel kruimel even afkoelen en serveer eventueel met een vanille ijs en slagroom!