Fusilli

 

Pasta bolognese

 

  • 150 gr ontbijtspek in blokjes
  • 1.5 ui
  • 190 gr wortel
  • 625 gr rundergehakt
  • 1.5 rundvleesbouillonblokje  (Maggi)
  • 750 ml tomatenblokjes
  • 1.5 klein blikje tomatenpuree
  • 1.5 theelepel oregano
  • 400 gr pasta
  • peper en zout
  • Extra: basilicum en Parmezaanse kaas

 

Bereiding

 

Bak de spekjes in een droge koekenpan totdat het meeste vocht en vet verdwenen is. Snipper de ui en hak de wortels in blokjes en voeg toe aan het spek. Voeg het gehakt toe en bak dit rul. Doe daarna de tomatenpuree er bij en bak 2 minuutjes mee.

Los het bouillonblokje op in 100 ml kokend water. Voeg de bouillon samen met de tomatenblokjes toe aan de pan. Breng de saus op smaak met oregano en eventueel een snufje peper en zout. Laat de bolognesesaus ca. 20 tot 25 minuten pruttelen tot hij mooi is ingedikt. Heb je niet zo veel tijd, gebruik dan een beetje allesbinder of maizena om de saus sneller te laten binden.

Kook ondertussen de spaghetti gaar. Serveer de pasta met de bolognesesaus op een bord. Garneer de spaghetti bolognese met wat verse basilicum en Parmezaanse kaas.

Tip: voor extra groenten voeg je wat champignons, bleekselderij of paprika toe. Of serveer de pasta met een frisse salade.